Indicatie wijkverpleging

Aanvragen van indicatie wijkverpleging

Kun je thuis niet meer alles zelfstandig doen, zoals wassen en opstaan uit bed? Dan is het mogelijk om een indicatie voor wijkverpleging aan te vragen. Je hoeft niet naar de huisarts toe om een verwijzing te krijgen. Als verpleegkundige van ouderenzorg in Den Haag help ik je graag bij de aanvraag. Met de indicatie wijkverpleging kun je een vergoeding krijgen via de zorgverzekeraar. Hierdoor kun je dus thuiszorg van mij ontvangen waarbij jouw behoeftes centraal staan. Voordat ik de indicatie ga aanvragen bekijk ik samen met jou welke zorg je nodig hebt en waar je behoefte aan hebt. Op basis daarvan stel ik de indicatie wijkverpleging op. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij wondverzorging of bij het douchen? Dan valt dit onder wijkverpleging en kom je in aanmerking voor een vergoeding. Ook het inschakelen van een seniorencoach valt onder deze regeling. Dit kun je ook via mij regelen. Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op! Ik help je graag verder.

Indicatie Wijkverpleging

Vaststellen van de indicatie wijkverpleging

Om de indicatie wijkverpleging goed te kunnen onderbouwen kom ik bij jou thuis langs. Naast welke zorg er nodig is, onderzoek ik ook hoe vaak er zorg nodig is. Zijn er mensen in je netwerk die zorg aan jou kunnen geven? Dan bekijken we hoe we dit kunnen vormgeven. Ik vind het belangrijk om nauw contact met hen te hebben zodat de zorg voor jou zo soepel mogelijk zal verlopen. Natuurlijk kijken we hierbij naar wat voor jou een prettige balans is. Een andere factor die ik vaststel na het gesprek is hoe vaak we de zorg gaan evalueren. Dit wil zeggen dat we eens in de zoveel tijd even afstemmen hoe de zorg jou bevalt. Op basis daarvan kunnen we de zorg bijstellen. Dit komt allemaal in jouw persoonlijke zorgplan te staan. Wil je vitaal ouder worden in je eigen huis? Neem contact met mij op en ik help je graag met het aanvragen van een indicatie wijkverpleging.

Vergoeding van thuiszorg

Zodra ik de indicatie voor wijkverpleging voor je heb geregeld zal ik bij je langskomen voor thuiszorg. Als je recht heb op de indicatie wordt de zorg die ik lever door de zorgverzekering vergoed. Daarnaast zit er ook geen eigen risico of eigen bijdrage aan verbonden. Vanuit de indicatie wijkverpleging is er een aantal zorguren vastgesteld. Hier is ook het zorgplan op afgestemd dus je hoeft geen extra kosten verwachten. Wil je meer weten over het ontvangen van ouderenzorg in Den Haag of ben je benieuwd wat ik voor jou als seniorencoach kan betekenen? Neem gerust contact op!

Indicatie Wijkverpleging

Neem contact met ons op